Spridningen av Covid-19 har orsakat kolossala konsekvenser för hela det svenska samhället. Vi står mitt i en mycket alvarlig situation som ingen riktigt kan överblicka eller ge definitiva besked kring. Det finns en kritisk tidpunkt för när vi måste fatta ett beslut och där är vi tyvärr nu.

Vi ser inga tecken på förbättring av läget och vår bedömning är att begränsningarna för offentliga sammankomster kommer även gälla över tävlingsveckan. Under de senaste veckorna har vi vänt och vridit och diskuterat alla möjligheter för att kunna genomföra tävlingen som planerat eller i annan form anpassat utifrån nuvarande läge, men med hänsyn till myndigheterna, säkerheten och hälsan för alla involverade i ÅEC väljer vi att ta det säkra före det osäkra och ställer därför in tävlingen.

Alla som per 1 maj är anmälda på Race.se kommer automatisk få sin anmälan överförd till ÅEC 2021. Vi har kommit långt i förberedelserna av årets tävling och har redan en rad uppkomna kostnader som gör att vi inte har ekonomisk möjlighet att återbetala hela startavgiften om ÅEC ska kunna fortsätta i framtiden.

Som ett komplement till ovannämnda så erbjuder vi även två andra alternativ. Vi accepterar ett namnbyte av din anmälan i din anmälda klass eller en återbetalning på 50% av startavgiften för de som önskar så.

Namnbyte kan göras fram till 1 januari 2021. Önskas återbetalning skall begäran skickas före 1 juli 2020.

I båda fall skickas namnbyte eller återbetalning till anders.w@areextremechallenge.se

Det är med ett mycket tungt hjärta vi tagit beslutet att ställa in ÅEC 2020. Vi har verkligen kämpat och gjort vad som har varit möjligt för att hitta en lösning. Nu kommer vi blicka framåt mot 2021, även om vi som många av er kommer vara deppade en period. Vi kommer lägga all vår kraft och fokus på ÅEC 2021.

Vi bjuder härmed alla välkomman till Åre och ÅEC lördagen 3 juli 2021 – Let Nature Challenge You!

Fortsätt träna och håll er friska!

 

Henrik, Anders W, Anders N, Matilda och Martin