Följ våra ÅEC-ambassadörer!

Alla har olika mycket erfarenhet men förenas i sin passion för tävlingen. Läs mer och följ dem på sociala media via länkarna nedan. I ambassadörernas kanaler hittar du inspiration och praktiska råd inför för både tävling och träning.

Lina El kott Helander 
Sanna El kott Helander

Två uthålliga spillevinkar som gärna utforskar okända marker världen över. 

Varför ÅEC?

Tävlingen är på hemmaplan, det är ett "allt-i-ett" event, roligt, jobbigt och utmanande, varför skulle vi INTE vara med?!

Bäst med tävlingsdagen?

Att kämpa tillsammans som tvillingar, det vi är bäst på, och se hur snabbt vi kan ta oss runt banan.

Blog  @elkotts

Malin Bergman Lidberg

Jag är en glad livsnjutande 40 årig forspaddlarmamma som bor i ett 200 år gammalt timmerhus i härliga fjällnära Bruksvallarna, med min man, två livliga grabbar, några getter och höns.

Första gången jag körde ÅEC var 1997. Nu tänkte jag prova igen 21 år senare. 

Varför ÅEC?

För att föregå en eventuell 40 års kris… och det är 20 år sedan jag deltog i soloklassen. Jag jobbar heltid och har som största mål 2018, att utvecklas som människa ute i fjällen och hitta min lagom-nivå för mitt hjärta och hjärna. En möjlighet till att inspirera andra. Som en helt vanlig motionär med en stark drivkraft men inte mycket träningstid i ett ekorrhjul med småbarn och jobb. Även få chansen att lyssna av hur kroppen klarar denna utmaning mentalt och fysiskt, ska bli en spännande resa. Efter 2 graviditeter och närmare 30 år i forskajak och andra aktiviteter, har kroppen fått stå ut med lite av varje.

Bäst om tävlingsdagen?

Att utmana mig själv mentalt och fysiskt samtidigt njuta av naturupplevelsen, tävlingen och förhoppningsvis även känna mig lite stolt efter målgången. Se min familj och vänner vid målgången. Att sedan få tacka Scott och Henrik för att ni uppmuntrat mig till att våga anta den här utmaningen vilken kommer att kräva en hel del förberedelser.

Inspiration

Många i min närhet som inspirerar mig. Andra som inte har det så enkelt att ta sig ut men hittar kreativa sätt att utmana sin omgivning,familj, systemet och fördomar. Ni som tar er ut i naturen i ur och skur och inte sluta njuta av det lilla i det stora. 

@mestmalin     Facebook

Staffan Björklund

Adventure Racer, entreprenör och arrangör av Nordic Islands Adventure Race. Född stockholmare men uppvuxen som jämte i Järpen. Körde min första internationella tävling inom Adventure Racing under svettiga förhållanden i Kina för ett par år sedan. Jag var fast efter det! 

Varför ÅEC?

Sveriges mest välarrangerad multisporttävling som passar för alla. Stämningen i Åre by är magisk under ÅEC-veckan, full av energi och glädje. Åres absolut bästa helg under året om man gillar träning och outdooraktiviteter.

Bäst med tävlingsdagen?

Stämningen! Att bli trött, riktigt trött. Forsen, löpningen över berget och sen den fina cyklingen hem till mål!
@staffaneb      Facebook

Sportkullan Adventure Race

Vi är ett fyra kvinnor som står som arrangörer av Sveriges största multisporttävling för kvinnor, Sportkullan Adventure Race, alltid lördag vecka 28.

Varför ÅEC?

För att vi älskar att utmana oss själva och att visa andra att allt är möjligt. Vi tycker om naturen, svetten och mjölksyran och gör gärna saker som ett lag. ÅEC framstod innan vårt första deltagande som något för eliten så det tog mycket mod att skicka in anmälan. Nu vet vi att det är en tävling för alla, både de som gillar och de som ännu inte vet att de gillar, att vara ute en längre tid i naturen och svettas. Ett äventyr för både kropp, själ och pannben.

Bäst om tävlingsdagen? 

Att få känna pirret i magen alldeles innan start. Att få ge sig ut och börja jobba och nå sitt mål för dagen – vad det än må vara.

Sportkullan Adventure Race hemsida    @sportkullanadventurerace
Facebook

Marika Wagner

Min dröm är att fylla mitt liv med min passion för naturen, äventyr, träning, tävling och att helt enkelt bli väldigt trött. Jag tror att vi alla skulle behöva mer drömmigt i livet.

Varför ÅEC?

ÅEC är den ultimata härliga äventyrsdagen. Forsande vatten, berg och slingrande stigar. Allt jag vill ha. Och hur det än går får du den upplevelsen. Men sen älskar jag ju också att tävla. Mot de allra bästa tjejerna inom Multisporten.

Bäst med tävlingsdagen?

Älskar starten, stämningen med alla båtar nedan för mäktiga Tennforsen och alla nervösa leenden och lycka till. Och hur vackert det än är på Åreskutans topp så längtar jag mest till att äntligen få sätta mig på cykeln.

marikawagner.com    @idamarika      Multisport blogg