Följ våra ÅEC-ambassadörer!

Alla har olika mycket erfarenhet men förenas i sin passion för tävlingen. Läs mer och följ dem på sociala media via länkarna nedan. I ambassadörernas kanaler hittar du inspiration och praktiska råd inför för både tävling och träning.

Vi söker individer som är duktiga på inspirera, ha bra reach på sociala media och/eller andra kanaler, och ha en passion för uthållighet.  Beskriv dig själv och vad du kan erbjuda ÅEC i ett email till website@areextremechallenge.se

Staffan Björklund

 • Ålder: 33 år
 • Bor: Åre
 • Familj: Sambo Josefine
 • Idrottsbakgrund: Elitidrottare inom Adventure Racing och Swimrun. Före detta hockeyspelare och löpare på elit nivå. Lever ett aktivt liv i bergen.
 • Träningstimmar: Allt beror på hur man registrerar sin träning, jag har MÅNGA ”ute timmar” ungefär 600 tränings timmar per år. Bra år över 1000 träningstimmar, nu är det dock 2 år sedan jag regga över 1000 timmar.

 

Adventure Racer, entreprenör och arrangör av Nordic Islands Adventure Race. Född stockholmare men uppvuxen som jämte i Järpen. Körde min första internationella tävling inom Adventure Racing under svettiga förhållanden i Kina för ett par år sedan. Jag var fast efter det! 

Varför ÅEC?

Sveriges mest välarrangerad multisporttävling som passar för alla. Stämningen i Åre by är magisk under ÅEC-veckan, full av energi och glädje. Åres absolut bästa helg under året om man gillar träning och outdooraktiviteter.

Bäst med tävlingsdagen?

Stämningen! Att bli trött, riktigt trött. Forsen, löpningen över berget och sen den fina cyklingen hem till mål!
@staffaneb      Facebook

Mikael Lindnord

 • Ålder: 42 år     
 • Bor: Örnsköldsvik      
 • Familj: Gift med Helena, två barn och vovven Arthur.      
 • Idrottsbakgrund: Elitidrottare inom Adventure Racing.    
 • Träningstimmar: gick från 780 timmar per år till kanske 30. Känns skönt att börja röra på sig igen. 

Peppad att göra comeback (iof inte som solo) på den tävlingen som startade min karriär 1997. Extra roligt att tävla i ett lag som består av mina gamla träningskompisar, Joakim Bäckström och Anton Niederbach som jag spenderat 100 tals timmar tillsammans svettandes genom året, dom är iof väldigt aktiva fortfarande i allra högsta grad så pressen ligger nog mer på mig att jag skall komma iform.

Varför ÅEC:

Älskar tävlingen och har alltid gjort. Förrut var det ett stort mål att försöka vinna, numera är det ett träningsmål som ligger tillräckligt långt bort så att man förhoppningsvis hinner träna lite inför.

Min största utmaning:

Att röven kommer ner i sittbrunnen igen, dvs att få bort en del av de 25 trivsel kilona som man lagt på sig sen man la av. Sen är man ju rätt naiv fortfarande så att man tror att man skulle kunna ge youngsters en match i slutet av juni. Ja, vi får se hur det går...

Mina bästa tips:

Många har ÅEC som ett stort mål och vill väldigt gärna prestera bra när dom väl kör, så många väntar nåt år innan dom tycker dom är redo. Men tittar man historiskt så är det väldigt, väldigt svårt att göra det perfekta loppet första gången. Åk upp och kör och testa, se och lära.

@mikaellindnord

Sara Hulth 

 • Ålder: 45 år
 • Bor: Åre
 • Familj: Sambo med Jan
 • Idrottsbakgrund: motionär (surfski, löpning & MTB för jätte många år sedan)
 • Träningstimmar: strax under 100 timmar 2017 och det kommer att bli ca det dubbla för 2018 och förhoppningsvis något mer för 2019

Hur många gånger har du tävlat i ÅEC?

Jag har tidigare tävlat i ÅEC några gånger som del av ett stafettdamlag där jag kört paddelsträckan. Nu är jag sugen på att utmana mina egna gränser och göra något som jag egentligen tycker verkar galet. 2019 kommer att bli första gången jag skall genomföra alla grenar i ÅEC själv. 

Vad är den största utmaningen för dig när du kör solo?

Vad är inte läskigt med att ha bestämt sig för att göra det här…. När det gäller själva grenarna är jag mer orolig för höjdmetrarna än själva distansen. Min ambition är att ta mig i mål, ha kul på vägen och vara nöjd med det och inte jämföra mig med alla fantastiskt duktiga och starka idrottare som är en stor del av ÅEC. 

Varför ÅEC?

Alla fantastiska människor som deltar och alla de som står längs med vägen och hejar på är också en stor del av ÅEC och bidrar till det lyckade konceptet.

Det sägs att du ska inspirera andra inför 2019 – vad har du för planer?

I vår har jag tänkt att bjuda in till ett event där vi kör en träningsomgång genom spring- och cykelsträckan i ÅEC banan.  Jag vill visa att det inte är så svårt utan att vi är fler än vi tror som klarar av detta. Mer information kommer till ÅEC:s Facebook-sida

Läs mer om Saras stora steget här

ÅEC 2021

Anmäl dig här