Hur det började

Fascinerande av människans uthållighet och inspirerade av naturen samlades sommaren 1997 en handfull friluftsentusiaster i Åre. När solen stod som högst stakade de ut en multisportbana som står sig ännu idag.

  • En paddling nedströms på en kristallklar älv som slingrar sig genom en jämtländsk dal
  • En brant bergslöpning över regionens högsta topp
  • En krävande och fartfylld mountainbikecykling längs med smala stigar

Snabbspola två decennier och tävlingen har växt från något som lockade en liten skara dedikerade uthållighetsnördar till ett event som attraherar en stor samling deltagare: turister som vill upptäcka den  rena skandinaviska vildmarken; urbana ”weekend warriors” som söker äventyret bortom den lokala motionsslingan, och lokala förmågor med Jämtland som hemmaplan - de som helst lever sitt liv på fjället. till dem kan vi också stolt addera världseliten i multisport som försöker leva på det de gör.

Precis som i Nya Zealand, multisportens högborg, firar deltagarna sina insatser med en kall öl efter målgång på torget i Åre by.

Historik tävlingsdirektörer Åre Extreme Challenge

2020-

Henrik Weile är Race Director med Martin Stenberg som Logistikansvarig, Anders Nordström som utvecklar banan och varumärket och Anders Wiblom som ansvarig för Race Office, tidtagning och sponsorkontakt samt Matilda Romner som Funktionärsansvarig.

2017 - 2019

Henrik Weile och Scott Cole

2010 - 2016

Mats Skott och Natasha Skott 

2006 - 2009

Magnus Åkerblad 

2006

Micke Raittila och Magnus Åkerblad

2004 - 2005

Micke Raittila, Henrik Nyström, Tommy Lundgren

2000 - 2003

Henrik Nyström och Oscar Bondfeldt (fd Östling)

1999

Erik Ahlström

1997-1998

Erik Ahlström och James Venimore

 

Original logotyp 1997