Vilka vi är

Tävlingsorganisation leds sedan 2016 av Scott, Henrik, och Martin: en amerikan och 2 st danskar. 

Läs mer om teamet bakom tävlingen nedan — ett team som aldrig skulle klara sig utan ett stort gäng frivilliga funktionärer under tävlingsveckan. Ett gäng som gör sitt yttersta för att allt ska flyta på och att deltagare och publik ska ha sin bästa dag i Åre - någonsin. 

Vill du bli en del av vårt team?

Tävlingsorganisation söker funktionärer som kan hjälpa till mellan onsdag och söndag (alla eller enstaka dagar).  Kontakta Matilda via email.

SCOTT COLE (Partner + Marketing) har tävlat världen över i multisport, deltagit i ÅEC ett stort antal gånger och vunnit tävlingen 2012. Han är en välkänd profil inom uthållighetsidrott och jobbar även som coach och föreläsare. Scott är också doktor i miljöekonomi och driver sitt eget företag EE Sweden.

scott@areextremechallenge.se
+46 70 253 28 83

HENRIK WEILE (Partner + Race Director), som har ordnar många olika typer av tävlingar och events, har suttit i tävlingsledningen sedan 2005 och har en lång karriär som marinofficer.

henrik@areextremechallenge.se
+46 70 380 36 23

MARTIN RASK (Partner + logistikansvarig) genomförde ÅEC 2002 och har sedan dess kört många uthållighetslopp inklusive BAMM, Ironman och Ö till Ö. Arrangerade SM i fridykning 2016. Flyttade upp till Åre från Stockholm hösten 2016. Han har alltid gillat tävlingar med en stark naturupplevelse bäst och ÅEC är en av höjdpunkterna. Gillar att arbeta med engagerade människor och kommer att njuta av tävlingsdagen tillsammans med deltagare och funktionärer.

Email till Martin

 

Matilda Tilly Romner , funktionärsansvarig

Matilda är nyinflyttad till Duved och älskar allt som naturen har att erbjuda här; sommar som vinter. Ursprungligen från Skåne har hon nu hittat sin plats i vackra Jämtland. Hon jobbar i vanliga fall som översättare och har språk och kommunikation som stora passioner. Av Åres alla aktivitetsmöjligheter är det skidåkning, MTB och kajak som är de stora favoriterna.

Email till Matilda