Vilka vi är

Tävlingsorganisation leds sedan 2016 av Scott och Henrik: en amerikan och en dansk. Båda drivna av utmaningen och med passion för att göra saker så bra som möjligt. 

Läs mer om teamet bakom tävlingen nedan — ett team som aldrig skulle klara sig utan ett stort gäng frivilliga funktionärer under tävlingsveckan. Ett gäng som gör sitt yttersta för att allt ska flyta på och att deltagare och publik ska ha sin bästa dag i Åre - någonsin. 

Vill du bli en del av vårt team?

Tävlingsorganisation söker funktionärer som kan hjälpa till mellan onsdag och söndag (alla eller enstaka dagar).  Kontakta Sara via email.

CO-RACE DIRECTOR Scott Cole har tävlat världen över i multisport, deltagit i ÅEC ett stort antal gånger och vunnit tävlingen 2012. Han är en välkänd profil inom uthållighetsidrott och jobbar även som coach och föreläsare. Scott är också doktor i miljöekonomi och driver sitt eget företag EE Sweden.

scott@areextremechallenge.se
+46 70 253 28 83

CO-RACE DIRECTOR Henrik Weile, som har ordnar många olika typer av tävlingar och events, har suttit i tävlingsledningen sedan 2005 och har en lång karriär som marinofficer.

henrik@areextremechallenge.se
+46 70 380 36 23

 

Sara Rönning, funktionärsansvarig

Sara är uppvuxen i Åres dalgång och trivs som allra bäst ute på fjället året om. Kommer i år att göra sitt åttonde år med ÅEC som funktionärsansvarig. Enligt Sara är ÅEC en tävling som bjuder på några av Åres guldklimpar - vattnet, fjällen och den härliga naturen, en kombo som är svår slagen. Någon som ska njutas hela tävlingsveckan.  

sara@areextremechallenge.se

 

Anna Pia, tidtagningsansvarig

Anna Pia har varit en del av ÅECs stab sedan 2011 och haft olika roller med marknadsföring, växlingsområde, branding, administration, mm. Hon har en gedigen bakgrund inom sälj och marknadsföring från läkemedelsbranschen och erfarenhet av projektledning och utvecklingsarbete. Hon jobbar i nuläget som verksamhetsutvecklare på Åre Kommun. 

ap@areextremechallenge.se

Martin Rask, logistikansvarig

Martin genomförde ÅEC 2002 och har sedan dess kört många uthållighetslopp inklusive BAMM, Ironman och Ö till Ö. Arrangerade SM i fridykning 2016. Flyttade upp till Åre från Stockholm hösten 2016.  Han har alltid gillat tävlingar med en stark naturupplevelse bäst och ÅEC är en av höjdpunkterna. Gillar att arbeta med engagerade människor och kommer att njuta av tävlingsdagen med deltagare som 
tränat för så länge.

martin@areextremechallenge.se