16 km löpning + 30 km cykling

Upplev Åres bästa genom tävlingen “ÅEC Run-N-Bike"!

Upplev 2/3-delar av Nordens tuffaste multisportrace - stigar, stenar, rötter, fjällutsikt, teknisk löpning och utmanande cykelstigar. Det här är ingenting för den som föredrar asfalt!

Kolla in den omtalade löpningen över Åreskutan och de läckert konstruerade stigarna i Åre Bike Park på bilderna och i filmen från 2018.

 

 

2019 ÅEC Run-N-Bike

När?

Samma dag som ÅEC (29:e juni 2019). Start kl 10.00. Obligatoriskt race meeting på fredag kväll.

Vart?

Start och mål vid Åre torg. Samma bana som "vanliga" ÅEC men minus paddlingen; start på torget, löpning över Skutan, växling i Huså till cykel och längs med stig och väg till målgången på torget.  

Banan

Den 16 km långa bergslöpningen (med 1,000 höjdmeter) är endast 1 km kortare än löpningen i ÅEC men den 30 km långa mountainbike sträckan är den samma.

Tävlingsklasser, utrustning samt priser 

Herr- och damklass (solo).  Obligatoriska utrustning är det samma som på löp- och cykelsträckan i ÅEC (se regler). Priser till topp tre herr och dam samt utlottning av priser.

Ingår i startavgift:

  • Startplats med officiella tidtagning av race.se
  • Mat efter målgång
  • LIVE-uppdateringar via hemsidan på tävlingsdagen
  • Bankett på lördagskvällen med filmvisning 
  • Fri användning av bilder för eget bruk 

Transport

Tävlingsorganisationen erbjuder transport av cykel/skor/hjälm/energi till växlingen i Huså. Kostnad: 100 kr. Läs mer och boka tjänsten här. Transport av kläder och annan utrustning från växlingen i Huså till målområdet/Copperhill. 

Mer information

Officiellt tävlings-PM här.

Anmälan

Gå direkt till anmälan