Åre Extreme Challenge

ÅEC 2021:

Vi är mycket stolta att kunna presentera 2021 års utgåva av Åre Extreme Challenge och samtidigt bjuda er välkommen till Sveriges Nationalarena för multisport – Åre!

ÅEC är Skandinaviens äldsta multisporttävling och genomförs i 2021 för 25:e. Sedan starten i 1997 har deltagarantalet vuxit och 2019 hade tävlingen nästan 600 deltagare.

År 2021 kommer ÅEC bestå av hela 13 tävlingsklasser och vi är ganska säkra på att du kommer hitta en klass som passar perfekt för dig. Under punkten Inför Racet hjälper vi dig få en överblick och hitta rätt bland alla klasserna. 

Varmt välkommen till Åre!

 

Tävlingsklasser:

År 2021 kommer ÅEC bestå av följande tävlingsklasser:

 

River Class (Start på Tännforsen - Målgång på Åre Torg): 

  • ELITE SOLO (Dam/Herr) – Paddling ca. 25 Km - Löpning ca. 17 Km – Cykling ca. 30 Km
  • SENIOR SOLO (Dam/Herr) – Paddling ca. 25 Km - Löpning ca. 17 Km – Cykling ca. 30 Km

 

Lake Class (Start på Draklanda i Åre - Målgång på Åre Torg):

  • SOLO (Dam/Herr) – Paddling: ca. 10 Km - Löpning: ca. 17 Km – Cykling: ca. 30 Km
  • DUO (Dam/Herr/Mix) – Paddling: ca. 18 Km - Löpning: ca. 17 Km – Cykling: ca. 30 Km
  • TEAM (Dam/Herr/Mix) – Paddling: ca. 18 Km - Löpning: ca. 17 Km – Cykling: ca. 30 Km

 

Company Class (Företagsklass under Lake Class TEAM Mix):

Company Class är en tävling i tävlingen under Lake Class TEAM Mix, där företag antingen kan tävla mot varandra eller utmana kollegor internt.

Tävlingen är en stafett för tremannalag där varje lagmedlem antigen paddlar, springer eller cyklar.

Kravet för att delta i klassen är, utöver att anmäla sig, att alla tre lagmedlemmar jobbar på samma företag eller inom samma koncern samt att laget består av personer av båda könen. Det är gratis att anmäla sig till Company Class och priser till välgörande ändamål delas ut till de 3 bästa lagen.

Idéen till Company Class kommer från Nord-Lock Group som de senaste två åren har varit en viktig sponsor för ÅEC. Nord-Lock Group ställer själva upp med flera lag som tävlar internt och vill 2021 dela glädjen och utmana andra företag att ställa upp i ÅEC. 

Företag som önskar att tävla i Company Class anmäler sig antigen via Race.se (ÅEC Lake Class TEAM) eller på mail till anders.w@areextremechallenge.se om man önskar betala via faktura.

 

Priser:

I klasserna River Class ELITE SOLO Dam/Herr kämpar de tävlande om följande prispengar:

  • Nr 1 - Dam och Herr:              1,000 €
  • Nr 2 - Dam och Herr:              500 €
  • Nr 3 - Dam och Herr:              250 €

I övriga klasser är det priser till nummer 1, 2 och 3.

 

Anmälan:

Race.se sköter anmälan och du kommer ditt via länkarna på hemsidan. På Race.se loggar du sedan in med, eller skapar enkelt, din Race.se profil. 

Vid anmälan i klasserna DUO och TEAM är det en av lagmedlemmarna som anmäler laget och lagmedlemmarna. Vänligen kontakta info@race.se med eventuella frågor.

Ändring av tävlingsklass går bra mot en kostnad av 350 Kr + mellanskillnaden ifall startavgiften i den klassen du vill byta till är dyrare. Vill du byta till en klass med lägre startavgift tas inte ut någon extra avgift och vi betalar inte tillbaka mellanskillnaden.

Uppstår behov av att ändra i laget för klasserna DUO och TEAM är detta gratis fram till 30 juni 2021. Skicka nödvändig information till anders.w@areextremechallenge.se

Via Race.se kommer du också att kunna köpa t.ex. transport av utrustning. Läs mer under Inför Racet.

 

Försäkring:

Alla som tävlar i ÅEC måste enligt tävlingsreglerna ha en giltig olycksfallsförsäkring. Enligt samma regler är anmälan bindande och tävlingsorganisationen återbetalar inga startavgifter.

ÅEC samarbetar med Startklar som erbjuder försäkringar vid olycka samt återbetalning av startavgiften vid akut sjukdom. Läs mera om Startklar här.

Anmälan till Åre Extreme Challenge 2021 är öppen!

Anmäl dig här