Åre Extreme Challenge 2017

Bilder och filmer

ÅEC fotoalbum

ÅEC Kidz Event

ÅEC Paddling Race

Resultat

   * Se alla ÅEC resultat seden 1997 här.

Mediebevakning

E-posta oss website@areextremechallenge.se exempel på media!

Banrekord och kärlek på mållinjen!

2017 var hett; nästan 30 grader vid målgången på Åre Torg. De tävlande hälsades välkomna i mål med en vattenslang och en kall öl från Nordic Kiwi Brewers. Eftersom vattenflödet i Indalsälven var ovanligt högt paddlade SOLO-klasserna bara på Åresjön, och inte genom Indalsälvens forsar. Det faktum att vi ännu en gång tvingades flytta paddlingen gjorde att vi inför i år inför nya krav på färdigheter hos deltagarna i det som vi nu kallar RIVER CLASS. Med högre kunskapsnivåer kan vi känna oss mer trygga i att släppa iväg de tävlande även vid lite högre vattenflöden. En konsekvens av införandet av de nya kraven är att vi också öppnat en LAKE CLASS; även i den här klassen tävlar man ensam, men paddlar enbart på Åresjön.

2017 var första året de nya tävlingsledarna; Scott Cole och Henrik Weile, höll i tävlingen. Scott och Henrik passade då också på att introducera två nya tävlingsformat; ÅEC Paddle Race och ÅEC Kidz Race -som båda två återkommer 2018.
I SOLO Elit vann Emil Dahlkvist och Malin Hjalmarsson för första gången. Emil van med knappa minuten före Jari Palonen och sista podieplatsen gick till Fredrik Lindström som var tillbaka i ÅEC för första gången på 10 år (sist han deltog var i 2006 där han van klassen). Malin var 13 minuter före Josefina Wikberg, som i sin tur jagades av Marie Krysander som blev trea, inkommen till mål 7 minuter efter Josefina. I vinnarintervjun sa Malin: "Skön känsla vid målgången - speciellt när all utrustning fungerade perfekt!"
Annat som är värt att notera är att Jari Palonen satta nytt rekord på cykelsträckan med 1t 37m 20s!
Nytt rekord blev det också i LAG-tävlingen där "Team I can quit when I want", som avslutade med Anders Södergren på sista sträckan, avverkade banan på 4t 39m 33s!
2017 blev också året då vi för första gången bevittnade ett frieri på mållinjen. Att tävla i ÅEC kan uppenbarligen få folk att göra slag i viktiga saker. Ta gärna en titt på videon där frieriet besvaras med ett stort JA!

* Hände det nånting särskilt minnesvärt under årets tävling? Skicka ett email (gärna med bilder) och berätta för oss och om du vill så hämnar ditt berättelse här vid ÅEC:s minnesalbum.